V Otázkach a odpovediach som napísal, že najčastejšie na zapálenie ohňa používam zapaľovač. Je to tak a vyhovuje mi to. V predaji je nespočetné množstvo druhov, tvarov, a veľkostí. Sú vyrobené z rozličných materiálov a tie najmodernejšie sú dokonca na batériu. Majú rôznu kvalitu a každý má svoje výhody a nevýhody. Vyskúšal som veľa typov a značiek. Teraz som zostal pri značke Clipper. Výdrž, doplnenie plynu a náročnosť výmeny kamienka sú oproti iným v nepomere. Pri mojom fajčiarskom používaní som prvý krát kamienok menil po dvoch mesiacoch a plyn dopĺňal o dva týždne neskôr. Postupne sa tieto časy, ale skracovali. V každom prípade jeden mám už rok a používam ho naozaj denne. Vyrába sa aj v prevedení jet, teda s tryskovým plameňom. Je to dobrá pomôcka ak potrebujete mať plameň z boku alebo vo vetre. No počítajte s vysokou spotrebou plynu. Nech si vyberiete ktorýkoľvek, tak za cenu 1 euro nepoznám žiadny iný výrobok v tejto kvalite. Moja skúsenosť s ním je na palec hore.

     Všetko sa dá samozrejme vylepšiť a skrášliť. Niektoré nápady som videl na nete a iné zas u priateľov. Ktorý z nich má zmysel, ktorý nie, ktorý sa vám páči a o ktorom si poviete, že toto je na nič alebo sa aj pousmejete, nechám na vás.

 

     Vychytávka od kamoša Potkyho. Proste držiak na mobil.

 

     120 cm paracordu stále po ruke.

 

     Tu som sa len vyhral. Kúsok kože zošiť a zvnútra trochu lepidla. Stačí obyčajné disperzné na papier. Príjemné na dotyk a potešenie z výroby.

 

     Dve gumičky z bicykla a mastné drievko. Videl som to na youtube a nechápem tomu.

 

     „Kokón“ z jutového špagátu, podpaľ stále po ruke.